سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

تماس

تماس با ما

  • تاریخ انتشار : 1402/08/08 - 14:11
  • تعداد بازدید : 917
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 850
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
نکات کلیدی در درمان بیماران سکته مغزی در منزل

نکات کلیدی در درمان بیماران سکته مغزی در منزل

سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان بعثت همدان گفت: در صورت بروز هر یک از علائم سکته مغزی باید ظرف مدت چهار ساعت بیمار را به مراکز درمانی برسانیم، البته این زمان طلایی در بیماران دیابتی و یا افراد که بیش از ۸۰ سال سن دارند به ۳ ساعت کاهش می‌یابد.

به گزارش وب‌دا همدان، فریبا طیبی سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان بعثت همدان در برنامه رادیویی باغ زندگی با بیان اینکه بهتر است در سه و چهار ساعت اولیه که فرد به سکته مغزی مبتلا می‌شود او را به نزدیک‌ترین مرکز درمان منتقل کرده و درمان آغاز شود، اظهار کرد: باتوجه‌به نوع و محلی که مورد آسیب قرار می‌گیرد سکته مغزی علائم مختلفی دارد.
 
 وی ضمن اشاره به برخی علائم مهمی که در سکته مغزی رخ می‌دهد، افزود: در این راستا می‌توان به بی‌حسی دست، صورت، فلج یک سمت بدن، اختلال در تکلم، اختلال در بینایی، گیجی، عدم حفظ تعادل، اختلال در بلع، سردرد شدید  که ناگهانی رخ می‌دهد  اشاره کرد.
 
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان بعثت همدان گفت: در صورت بروز هر یک از علائم سکته مغزی باید ظرف مدت چهار ساعت بیمار را به مراکز درمانی برسانیم، البته این زمان طلایی در بیماران دیابتی و یا افراد که بیش از ۸۰ سال سن دارند به ۳ ساعت کاهش می‌یابد.
 
طیبی ضمن اشاره به  بیمارانی که  خواب دچار سکته مغزی می‌شوند، اظهار کرد: به دلیل آنکه احتمال دارد  در ساعت اولیه خواب  دچار این عارضه شده باشند  ممکن است ساعت طلایی درمان را  از دست بدهیم.
 
وی خاطرنشان کرد: اگر ظرف مدت سه الی چهار ساعت  بیماری که دچار سکته مغزی شده را به مراکز درمانی برسانیم  و درمان به‌موقع  انجام شود تا حدود زیادی می‌تواند از عوارض سکته جلوگیری شود.
 
  وی با بیان اینکه عوامل متعددی می‌توانند خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش دهند افزود:  در این راستا می‌توان به چاقی و افزایش وزن، دیابت، فشارخون بالا، بی‌تحرکی، بیماری‌های قلبی - عروقی مانند نارسایی قلب، عفونت‌های قلب یا آریتمی قلبی، سابقه سکته مغزی در خانواده، سبک زندگی ناسالم، استعمال دخانیات، کلسترول بالا و... اشاره کرد.
 
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان بعثت همدان  با بیان اینکه عوارض ناشی از سکته مغزی در بیماران مختلف با توجه نوع آسیب  متفاوت است، اظهار کرد: این موضوع به آن بستگی دارد که خون‌رسانی به مغز چه مدت دچار اختلال شده و کدام قسمت از مغز درگیر بوده است
 
 طیبی  ضمن اشاره به برخی از عوارض ناشی از سکته مغزی  در بیماران گفت:  برخی بیماران با علائمی مختلفی همچون   فلج یا ازدست‌دادن حرکت عضلات، مشکل در صحبت‌کردن یا بلعیدن، ازدست‌دادن حافظه یا مشکلات فکری، تغییر در رفتار و توانایی مراقبت از خود، بی‌حسی و فلجی اندام‌ها، ازبین‌رفتن سلامت پوست  و..  از بیمارستان ترخیص می‌شوند  و تحت مراقبت در منزل قرار  می‌گیرند.
 
وی ضمن اشاره به  اهمیت  شروع بازتوانی در بیماران سکته مغزی گفت: به‌محض آنکه شرایط حاد بیمار که معمولاً سه روز طول می‌کشد به شرایط عادی تبدیل شد باید برنامه‌های بازتوانی را آغاز کرد.
 
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان بعثت همدان با بیان اینکه متخصصان عقیده دارند بهترین زمان برای درمان بیمار، ۳۰ روز اول پس از سکته است، این مدت‌زمان می‌تواند بین ۹۰ تا ۱۲۰ روز نیز ادامه داشته باشد، عنوان کرد: احتمالی  که بیمار در سه ماه  نخست ترخیص از بیمارستان مجدد به سکته مغزی دچار شود زیاد است  که لازم است خانواده‌ها علائم این بیماری را بشناسند و هرگونه علامتی را جدی تلقی کنند.
 
 طیبی با بیان اینکه عدم استعمال دخانیات، مصرف به‌موقع داروها، سبک زندگی و رژیم غذایی سالم می‌تواند از بروز مجدد سکته پیشگیری کرده و روند درمان را تسریع بخشد، اذعان کرد: لازم است   نوع دارو و مدت‌زمان فیزیوتراپی بر اساس نظر پزشک متخصص  استفاده شود و از خوددرمانی   جدا خودداری شود.
 وی ضمن تأکید بر فراهم‌کردن ایمنی در منزل با توجه با شرایط بیمار، اذعان کرد: نور، وضعیت تهویه، مسیر رفت‌وآمد  بیماران که دچار سکته مغزی شدند باید موردتوجه خانواده‌ها قرار بگیرد و حتماً وسایل موردنیاز او در دسترس باشد 
 
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان بعثت  با بیان اینکه بیماران سکته مغزی به دلیل مشکلات حرکتی در معرض خطر افتادن هستند، مطرح کرد: ایمن‌سازی تختخواب و نصب میله روی دیوار برای کمک به حرکت و همچنین مرتب بودن خانه و جمع‌کردن وسایل غیرضروری می‌تواند به کاهش آشفتگی و در نتیجه بهبود بیمار کمک کند.
 
 طیبی با بیان اینکه برخی از بیماران بعد از  سکته مغزی  دچار آمبولی ریوی می‌شوند، اذعان کرد: در اثر بی حرکتی اندام های تحتانی و رکود خون در آنها احتمال تکشیل لخته خون وجود دارد و در صورت حرکت لخته و ورود آن به ریه منجر به آمبلی ریه میگردد که این امر اهمیت تحرک و ورزش های اندام تحتانی را بیشتر مطرح میکند .  
 
وی با بیان اینکه بعد از آنکه بیمار سلامت نسبی   و تعادل  بدنی را به دست آورد، از او می‌خواهیم که  فعالیت روزمره و ورزش‌ها را با کمک سمت سالم بدن خود انجام دهد، ابراز کرد:  در واقع بعد از آنکه بیمار  بهتر شد باید کمک کنیم که بیمار به‌صورت مرحله‌ای از تخت خواب خارج شود و به کمک مراقبت راه برود.
 
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان بعثت گفت: تمام اقدامات مراقبت بازتوانی باید  در مدت‌زمان کوتاه اما مکرر انجام شود و نباید پاها و سایر اندام خسته شوند.
 
طیبی با بیان اینکه بیماران که دچار بی‌حسی صورت هستند و اختلال در بلع دارند در ابتدا باید در این بیماران از قدرت بلع مطمئن شد، اذعان کرد: برای غذادادن به بیمارانی که دچار سکته مغزی شدند باید از قدرت بلع، سرفه، بیداری و هوشیاری  او مطمئن شد و سپس  بیمار نشسته و به او غذا دهیم.
 
وی با بیان اینکه غذاهای نیمه جامد و پوره‌ای مناسب این بیماران است  که باید مدنظر قرار گیرد، اذعان کرد: بهتر است در ابتدا از دادن غذاهای مایع به بیمارانی که به‌تازگی سلامت خود را به دست آوردند جلوگیری کرد و از غذاهای ملین استفاده شود.
  • گروه خبری : اخبار پرستاری,اخبار پرسنلی,اخبار سلامت,اخبارآموزشی و دانشجویی
  • کد خبر : 132122
کلمات کلیدی
ادمین مرکز آموزشی درمانی بعثت
خبرنگار

ادمین مرکز آموزشی درمانی بعثت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

espritportal